Франсизкуп е създадена с търговска цел през 1991г. в гр.София като ЕТ „Франсизкуп –  Кирил Ангелов“ с магазин и сервиз.

През годините се промениха много неща – ние също: порастнахме и непрекъснато серазвиваме! Сега основната ни насоченост е рециклирането на стартери и алтернатори и тяхната продажба в страната и чужбина. Днес статута на фирмата е Еднолично дружество с ограничена отговорност. Създадохме още три изцяло търговски фирми, дъщерни на Франсизкуп ЕООД. Това са: „Франсизкуп С“ ООД, „Франсизкуп В“ ООД и „Франсизкуп КПД“ ООД.

Разполагаме със собствена производствена база, където се осъществява рециклирането. Днес там се трудят над 40 висококвалифицирани специалисти - всички служители на фирмата са с висше или подходящо средно техническо образование, имат необходимия опит и стаж за позицията, която заемат. Постепенно направихме името на нашата фирма – ФРАНСИЗКУП, запазена марка на нашата качествена продукция и го наложихме на пазара безапелационно. Утвърдихме се като основният рециклатор в България и изцяло задоволяваме нуждите на вътрешния пазар. Освен това изнасяме нашите изделия извън границите на страната. Гордеем се с нашите клиенти от Германия, Франция, Италия, Гърция, Сърбия, Черна гора, Македония, Молдова и др.

Всички части, които използваме при рециклирането на целите агрегати също са рециклирани от нас – бендикси, шалтери, статори за стартери и статори за алтернатори, ротори, релета, диодни блокове, четкодържатели, редукторни оси .

 От 2009-та година ФРАНСИЗКУП се присъедини към APRA като официален член на Международната асоциация на рециклаторите

 

Освен производствена, осъществяваме също така и ремонтна дейност: в София,  Бургас,  Благоевград, Русе, Стара Загора, Габрово и Велико Търново  на Ваше разположение са нашите сервизи, а в останалите градове ще Ви насочим към лоялен наш партньор. С цел по-добро и бързо обслужване на нашите клиенти от цялата страна, Франсизкуп откри собствени магазини в почти всички големи градове на България. Можете да ни посетите в: София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Плевен, Гоце Делчев, Силистра, Хасково. Там за Вас ще се погрижат добри професионалисти. Очаквайте скоро наши магазини да отворят врати и в други градове

Въпреки изградената ни собствена търговска мрежа, винаги ще се радваме да станете наш партньор.